Wijn
Workshop Wijn Basics
Bedoeld voor: horecamedewerkers die niet met hun mond vol tanden aan tafel willen staan.
Wil je graag weten hoe je Chardonnay en Sauvignon Blanc uit elkaar houdt? Hoe je kan zien of er veel tannine in de wijn zit of juist niet? Kan ik beter een Merlot adviseren of een Malbec bij dit gerecht?
Tijdens deze interactieve workshop gaan we jouw innerlijke Wijnheld wakker maken. Samen zorgen we ervoor dat je een aantal makkelijke handvatten hebt om wijn te verkopen als een Held!
Onder begeleiding van wijnmeester Jan 'De Wijnman' van Asseldonk maken we een reis langs bekende en minder bekende regio's, druivensoorten en methodes om wijn te maken. Natuurlijk gaan we uitgebreid in op jouw vragen en proeven we samen een aantal wijnen.
Kosten: € 45,- per persoon excl. btw
We geven het hele jaar door workshops, schrijf je hier in.
Masterclass Wijnen Wit Gevorderde
Bedoeld voor: horecamedewerkers die een beleving willen meegeven aan de wijnkaart.
In deze workshop beginnen we met de basis van witte wijn; de verschillende soorten druiven, het vinificatieproces, de verschillende terroirs, klimaten en leren we je een etiket te lezen.
Met deze kennis gaan we vervolgens een aantal tools behandelen die je kunt gebruiken tijdens jouw werk in de horeca.
Natuurlijk wordt er ook een aantal wijnen geproefd en geven we handvatten mee voor Wijn & Spijs.
Na afloop ben je in staat om
-
in simpele bewoordingen een wijn toe te lichten aan je gasten en op die manier met minder moeite meer omzet te halen uit je wijnkaart.
-
Bij een gerecht een witte wijn te adviseren.
Kosten: € 55,- per persoon excl. btw
Wil je graag deze training volgen of geven aan je medewerkers? Laat het ons weten en klik hier.
Masterclass Wijnen Rood Gevorderde
Bedoeld voor: horecamedewerkers die een beleving willen meegeven aan de wijnkaart.
In deze workshop beginnen we met de basis van rode wijn; de verschillende soorten druiven, het vinificatieproces, de verschillende terroirs, klimaten en leren we je een etiket te lezen.
Met deze kennis gaan we vervolgens een aantal tools behandelen die je kunt gebruiken tijdens jouw werk in de horeca.
Natuurlijk wordt er ook een aantal wijnen geproefd en geven we handvatten mee
voor het combineren van wijn & spijs.
Na afloop ben je in staat om:
-
in simpele bewoordingen een wijn toe te lichten aan je gasten en op die manier met minder moeite meer omzet te halen uit je wijnkaart.
-
bij een gerecht een rode wijn te adviseren.
Kosten: € 55,- per persoon excl. btw
Wil je graag deze training volgen of geven aan je medewerkers? Laat het ons weten en klik hier.
Masterclass Wijnen Rosé en Bubbels Gevorderde
Bedoeld voor: horecamedewerkers die een beleving willen meegeven aan de wijnkaart.
In deze workshop beginnen we met de basis van rosé wijnen; de verschillende soorten druiven, het vinificatieproces, de verschillende terroirs, klimaten en leren we je een etiket te lezen.
Daarnaast kijken we naar het vinificatieproces om van een wijn een bubbelwijn te maken en zijn deze overal hetzelfde? We proeven de verschillende bubbels uit de verschillende landen naast elkaar.
Met deze kennis gaan we vervolgens een aantal tools behandelen die je kunt gebruiken tijdens jouw werk in de horeca.
Natuurlijk worden er ook een aantal wijnen geproefd en geven we handvaten mee voor Wijn & Spijs.
Na afloop ben je in staat om:
-
in simpele bewoordingen een wijn toe te lichten aan je gasten en op die manier met minder moeite meer omzet te halen uit je wijnkaart.
-
begrijp je waar de verschillende smaken van de bubbels vandaan komen en kan je de gast een beleving meegeven bij het kiezen van de juiste bubbel.
Kosten: € 65,- per persoon excl. btw
Wil je graag deze training volgen of geven aan je medewerkers? Laat het ons weten en klik hier.